ALTHEA – MELPOMENI MOSCHAKI

ORIENTAL CHOREOGRAPHER
Η Αλθαία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και η ενασχόληση της με τις τέχνες ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία (Μουσική, κλασσική κιθάρα, πιάνο, κλασσικό τραγούδι, σχέδιο, θέατρο).
 
Είναι διπλωματούχος μουσικός, καθώς ολοκλήρωσε με Άριστα τις σπουδές της στην Αρμονία, το Σολφέζ, τη Φωνητική Jazz και την Κλασσική Κιθάρα στο αναγνωρισμένο από το κράτος Μαδριγάλειο Ωδείο της Κορίνθου και αποτέλεσε για χρόνια σολίστ της Χορωδίας Κορίνθου.
Είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 2012.
 
Η ενασχόλησή της με το χορό ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2006 μετά την παρότρυνση της μετέπειτα δασκάλας της να καλλιεργήσει την αγάπη και το έμφυτο χάρισμά της για το χορό. Σχεδόν αμέσως την κέρδισαν οι Latin και Ballroom χοροί και αποφάσισε να ξεκινήσει το επαγγελματικό της πάνω στο βηματολόγιο Gene Kelly, το οποίο και ολοκλήρωσε μέσα στο 2007.Παράλληλα,παρακόλουθούσε σεμινάρια Tango Argentino και μαθήματα Bellydance. Από το 2007 μέχρι και το 2012 συμμετείχε με τον παρτενέρ της σε πανελλήνιους διαγωνισμούς  (Οne Dance Latin) και είχε προπονητές την Galena Velikova, την Αγγέλα Γεωργίου και την Ευγενία Καρλάκη. Εδώ και έξι χρόνια, παρακολουθεί εντατικά μαθήματα μπαλέτου (Αγγλικό σύστημα) ,μοντέρνου χορού και σύγχρονου (μέθοδος Release) με προπονήτρια τη Θάλεια Μαλλιαρού.
 
H μεγάλη της αγάπη, παρόλαυτα, αφορά στον Αιγυπτιακό Χορό της Κοιλιάς (Orientaldance). Σπούδασε Classical Bellydance και Folklor rhythms με πολλούς εγχώριους και διεθνείς Μaster Teachers όπως: Randa Kamel, Dina, Aida Nour, Tito Seif, Khaled Mahmoud, Mohamed Kazafy, Aida Bogomolοva, Amir Thaleb, Mohamed Shahin, Leandro Ferreira, Leila Farid, Lubna Emam, Yousry Sharif, Nesma, Yasser Alswery,  Mona el Said, Tommy King, Nour of Russia, Prince Kayammer, Lia Verra, Mercedes Nieto, Anastasia Chernovskaya, Athena Najat, Laura Zaray, Evelina Papazova, Kaidi Udris, Saida, Yamil Annum, Semsemah, Rafael Jimenez, Oscar Flores, Margarita Darina, Karolina Idrisova, Leila Jelena, Ali Sherif, Said El Amir, Kami Liddle, Katalin Schäfer, Azad Kaan (πάνω από 350 ώρες σεμιναρίων).
 
‘Eχει κατακτήσει 7 φορές συνολικά την 1η θέση σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς στην κατηγορία Οriental Solo Professional, ενώ οι αγωνιστικές της ομάδες (Oriental Blossoms,Oriental Divas & Hesperides),έχουν διακριθεί δεκάδες φορές με χρυσά και αργυρά μετάλλια σε αντίστοιχους διαγωνισμούς κι έχουν διακρίσεις και σε διεθνή φεστιβάλ. Τα έτη 2004 και 2005 ταξίδεψε στη Μόσχα και στο Κάιρο αντίστοιχα, όπου αποτέλεσε guest artist στα πασίγνωστα διεθνή φεστιβάλ ‘Tariq el Nougoum’ και ‘Cairo Khan’ και μοιράστηκε γνώσεις και τη σκηνή με θρύλους του Orientaldance, αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για το ξεχωριστό χορευτικό της στυλ.
 
Η Αλθαία διαβιεί στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται ως δασκάλα και προπονήτρια αιγυπτιακού χορού της κοιλιάς και χορογράφος, ενώ παράλληλα συνεχίζει τη δια βίου εκπαίδευσή της πάνω στο αντικείμενο, παρακολουθώντας σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό που διευρύνουν τους χορευτικούς της ορίζοντες, ενώ ταξιδεύει για να μοιραστεί τις γνώσεις της παραδίδοντας σεμινάρια εντός και εκτός Ελλάδας, σε διεθνή φεστιβάλ. Τον Ιούνιο του 2017 χορογράφησε και για τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στη μουσικοχορευτική παράσταση της All Star Dance,κρατώντας παράλληλα το ρόλο της ερμηνεύτριας του τραγουδιού και εισάγοντας έτσι ένα καινούργιο κεφάλαιο στο χώρο του Musical Oriental!Αξίζει να σημειωθεί ότι λαμβάνει ,επίσης, μέρος ως guest performer & teacher σε Διεθνή Festivals Orientaldance με κορυφαία τα εξής : Cairo Khan(Egypt), ‘Tariq el Nougoum’ (RUS), ‘Mediterranean Delight’(ISR), ‘Οriental Passion Festival ‘ (GR) για 7η συνεχόμενη χρονιά, ‘Let’s Dance Bellydance ‘, ‘Cairo by Night’ ,’Cairo by Cyprus’,’Tribal Athens Festival’και ‘Cyprus Delight Congress’.
 
 
   Από το 2015 διοργανώνει υπό την αιγίδα της All Star Dance και της Helexpo,το Oriental Department του διεθνούς διαγωνισμού χορού TDF(Thessaloniki Dance Festival) με πολύ μεγάλη επιτυχία!!