Ανακοινώσεις, Νέα

Παράσταση Βασιλικού Θεάτρου

Χτες βράδυ στο Βασιλικό Θέατρο μοιράστηκα μαζι σας μια ξεχωριστή εκ πρώτης όψεως προσωπική ιστορία. Έχω την πεποίθηση όμως, ότι μέρη αυτής είναι ίδια με την ιστορία των περισσοτέρων οικογενειών στη Θεσσαλονίκη. Μια ιστορία που θεωρώ ότι η δική μας γενιά δεν την έχει πει στα παιδιά της. Αυτό και έκανα, είπα λοιπόν στα παιδιά μου ότι είμαστε απόγονοι προσφύγων… με ένα διαφορετικό όμως τρόπο, μια παράσταση… που αποδείχτηκε η πιο δύσκολη απ’ όλες!
Μία ιστορία που εξελίσσεται στις πιο καθοριστικές δεκαετίες της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, που αγγίζει τόσο σημαντικά θέματα και που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να θίξει τόσες πολλές κοινωνικές ομάδες, αλλά παράλληλα να καταφέρει να πεί την αλήθεια… Νομίζω ότι σε κάποια δεν τα κατάφερα! Το σίγουρο είναι ότι προσπάθησα. Ήρθα σε επαφή με απόγονους και συγγενείς των υπολοίπων ηρώων και διασταύρωσα πηγές προκειμένου ν’ αποτυπώσω την πραγματικότητα (είναι πολύ ενδιαφέρον το τι βρίσκει κανείς όταν ψάχνει και που δε πρέπει μετά να πει γι αυτά). Μια πραγματικότητα όμως που εξαρτάται από 35 ασύνδετες με το θέμα, στη πλειοψηφία τους, χορογραφίες … απο 560 ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΧΟΡΕΥΤΕΣ (και τους γονείς πολλών απ αυτών) αλλά και από ένα ακόμα πλήθος συντελεστών. Ήταν η πιο δύσκολη μέχρι σήμερα παράσταση και ο σημαντικότερος λόγος που κατάφερε να ολοκληρωθεί… είναι οι συνεργάτες μου! 32 εμπνευσμένοι χορογράφοι (συγκλονιστικών χορογραφιών!) που τους ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη , τη βοήθεια και το θάρρος τους! Χωρίς αυτούς, η αυλαία δε θ’ άνοιγε ποτέ!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Κείμενο: Αθανασιάδης Κωνσταντίνος, Πετρά Μαρίζα
Διεύθυνση ηθοποιών: Νάτσιος Αστέρης
Μουσική επιμέλεια: Λαρχανίδης Παύλος
Παίζουν και Χορογραφούν : Kαθηγητές της σχολής
Δασκάλα Φωνητικής: : Γεωργιάδου Μαρία
Τραγούδι: Γεωργιάδου Μαρία, Πεκτεσίδου Φένια, Μισαηλίδου Αγγελική, Λευκοπούλου Στέλλα, Ιωαννίδου Σοφία, Θωίδου Όλια, Καράογλου Τζοάννα (& Σύνθεση του “You shoot me down”)
Υπεύθυνοι παρασκηνίων: Βασιλειάδης Αντώνης, Προκόπης Katiaj ,Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Νικόλαος Καρόγλου, Νικόλαος Αθανασιάδης
Συντονισμός σχολής : Γκούρτσα Κατερίνα
Μακιγιάζ: Παπασταύρου Χριστίνα
Κομμώσεiς: ΙΕΚ Τριανταφυλλίδη
Σκηνικό: ΣΚΑΛ ΕΛΛΑΣ
Ιατρός: Καραούλης Αστέριος
Φωτογραφία: Νίκος Αρβανιτίδης
Video παράστασης Deafening Sound of Silence: Κωνσταντινίδη Φαίδρα
Λήψη: Κωνσταντινίδη Φαίδρα, Παρασκευοπούλου Ερμιόνη, Ξανθούλης Γιάννης
Μουσικοί: Νταούλι-Λαζαρίδης Γιάννης, Λατέρνα- κ.Γιώργος
Φύλαξη παιδιών: Γιούλη Χαρίση, Αναστασία Αιβάτογλου

Παραγωγή: Σχολή χορού All Star dance
χορηγός επικοινωνίας: TOWNSENDIA

Χορογράφοι –Ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης:
Μαρίκα Ράνια Κολιού
Κατίνα Ειρήνη Λιναρδή
Γραμματέας ιατρείου Μαριλένα Μαούνη
κα Λωρίδα Σταυρούλα Κυφωνίδου
Τεκνό Αθανασιάδης Κων. Junior
Μαμή Τάκα Ερμιόνη
Γείτονας Πάνος Σαχινίδης
Γειτόνισσα Πεκτεσίδου Φένια
Παπάς,Αστυνομικός κ.α. Νάτσιος Αστέριος
Ιωάννης Καραγκιόζογλου Νίκος Αθανασιάδης
Σοφία Καραγκιόζογλου Μιμή Μοσχάκη
Δημήτριος Μαργαρόπουλος Λέανδρος Στεφανόπουλος
Ξενοφώντας Φυρεράκης Ελενίδης Μιχάλης
Νοσοκόμος Προκόπης Katiaj
Προισταμένη Στεφανίδου Αλιόνα
Παρασκευή Καραγκιόζογλου Πετρά Μαρίζα
Κωνσταντίνος Τριαντέλης Ανέστης Αζάς
Μαρίτσα Τριαντέλη Χασιρίδου Ιννα
Λουίζα Μόχλο Στέλλα Στέφου
Χανς Γερμανός Αξιωματικός Σπύρος Παυλίδης
Ρούσος Μαρκάκης Ντόβας Παναγιώτης
Γερμανός Λοχίας Βρανίσθι Βασίλης
Μαρία Τριαντέλη (12χρ) Αγγελική Μισαηλίδου

Χορογράφοι (χωρίς ρόλο ηθοποιών) :
Χαντζίδου Νάντια, Σαπατόρης Γιάννης, Ζηλίκη Ανθή, Δουλκερίδης Μιχάλης, Παπαδοπούλου Σίσσυ, Μπιζίμης Δημήτρης, Παπαιωάννου Κερστυ, Αναστασιάδου Μένια, Khamo Μιλενα,

Ευχαριστώ θερμά τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου ‘Γ. Γεννηματάς’ για την παραχώρηση σκηνικών- κοστουμιών και την Προισταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κουζούχα για τις πολύτιμες πληροφορίες και για τη γενική στήριξη, καθώς και το προσωπικό του Βασιλικού Θεάτρου για την άψογη συνεργασία !

Ένα ολόψυχο ευχαριστώ στη μητέρα μου και τον αδελφό μου για την υπομονή & ανοχή τους σ αυτό το ταξίδι των προσωπικών αναμνήσεων και ψευδαισθήσεων.

Μέσα απ’ τη καρδιά μου ένα τεράστιο ευχαριστώ, στο απίστευτο κοινό που για πρώτη φορά απογείωσε απ’ το 1ο λεπτό την παράσταση και την ψυχολογία των χορευτών!

Κώστας Αθανασιάδης